Zelfhulp

Zelfhulpgroepen en Gespreksgroepen
m.b.t.
het thema stemmenhoren

Stichting Weerklank doet momenteel erg zijn best om de bij  hen bekende Zelfhulpgroepen en Gespreksgroepen op het gebied van stemmenhoren in kaart te brengen. Toch zijn wij niet van het bestaan van alle initiatieven op de hoogte. De initiatieven die bij ons bekend zijn hebben wij hieronder (per provincie op alfabetische volgorde) voor u op een rijtje gezet.
———————————————————————————————————
Deze pagina is nog onder constructie
Drenthe*****
hier zijn bij ons nog geen initiatieven bekend. Bent u op de hoogte van een groep. Laat het ons weten!
Flevoland*****
*****———————————————————————————————————
Friesland*****

Gelderland

Limburg

*****
Zelfhulpgroep ‘In gesprek over de stemmen in je hoofd’ in Maastricht (Limburg)

In deze zelfhulpgroep draait het om begrip, steun en herkenning, door het delen van elkaars ervaringen.

De zelfhulpgroep wordt begeleid door twee hulpverleners van de Riagg Maastricht die ervaring hebben in het behandelen van stemmenhoorders.
De deelnemers bepalen steeds de onderwerpen die worden besproken, zoals het omgaan met stemmen, hoe leg ik het anderen uit, leren accepteren van jezelf, de behandeling, etc.

De groepsleden komen eens in de twee weken (in de oneven weken) samen op woensdag, van 11.00-12.30u in Maastricht.

Voor meer informatie klik hier.

*****
Gespreksgroep voor mensen die stemmenhoren, Roermond (Limburg)

Iedere laatste maandagmiddag van de maand, vindt er in het Vrouwencentrum Velderie aan de Prins Bernhardstraat 1 in Roermond een gespreksgroep plaats voor mensen die stemmenhoren.

Voor meer informatie: Flore Brummans, tel.  06-12844482
Noord-Brabant

*****
Supportgroep stemmenhoren psy-cafe Breda (Noord Brabant)

In deze supportgroep is iedereen welkom die stemmen hoort of gehoord heeft.

De groep komt elke eerste dinsdag van de maand bij elkaar van 15-17u in Breda.

De groep wordt begeleid door Alex en Annemiek, twee ervaringsdeskundigen.

Aanmelden kan via info@psy-cafe.nl of tel: 06-34826050

Voor meer informatie klik hier.

Noord-Holland

Multiloog bijeenkomsten Amsterdam West
In Multiloog-bijeenkomsten worden ervaringen met (psychische) problemen in het dagelijkse leven vanuit verschillende achtergronden en posities met elkaar uitgewisseld. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

In Amsterdam West-Centrum Westerwijk vinden in het voorjaar van 2012 weer een aantal Multiloog bijeenkomsten plaats.

Wanneer? Woensdag 14 maart 2012
Donderdag 25 april 2012
Woensdag 13 juni 2012 (kunst-multiloog)
Hoe laat? van 20-22u (inloop vanaf 19.30u)
Waar? Centrum Westerwijk
Admiraal de Ruijterweg 148-152
Meer informatie? www.inca-pa.nl of klik hier.

In Amsterdam West- Stichting Muzenis, Cliffordstraat 38 vinden in het voorjaar van 2012 weer een aantal Multiloog bijeenkomsten plaats.

Wanneer? Dinsdag 14 februari 2012
Dinsdag 10 april 2012
Dinsdag 29 mei 2012
Dinsdag 24 juli 2012 (kunst-multiloog)
Hoe laat? van 20-22u
Waar? Stichting Muzenis
Cliffordstraat 38 (hoek van Hallstraat)
Wat kost het? gratis
Meer informatie? www.inca-pa.nl of klik hier.

*****
Psychiatriecafé’s in Amsterdam (en omstreken)
In en om Amsterdam worden regelmatig zogenaamde psychiatrie café’s georganiseerd.
Dit is een plek voor informatie, discussie en ontmoeting voor (ex) clienten, betrokkenen en andere belangstellenden.

Dit gebeurt op verschillende locaties en er is steeds een ander thema!

Psychiatriecafé in de Boomsspijker:

Waar? Buurthuis De Boomsspijker, Rechtboomssloot 52
Wanneer? Elke laatste vrijdag van de maand
Hoe laat? van 17.00-19.30u is de foyer van het buurthuis op de derde etage open
Wat kost het? toegang vrij, koffie en thee gratis.

Psychiatriecafé Noord:

Waar? Buurtcentrum ’t Zwanemeer, Beemsterstraat 491
Wanneer? Elke tweede donderdag van de maand
Hoe laat? van 17.00-20.30u
Wat kost het? zie de website voor meer informatie.

Psychiatriecafé West:

Waar? Mandsveldschool, Amsterdam
Wanneer? Elke derde vrijdag van de maand
Hoe laat?
Wat kost het?
Informatie? Marieke Starreveld: 06 46731338

Psychiatriecafé IJburg:

Waar? WOLC De Stek, William Barlowlaan 1
Wanneer? Elke vrijdag van de maand geopend
Hoe laat?
Wat kost het? de toegang is vrij

Overijssel

Utrecht

Zeeland

*****
Gespreksgroep stemmenhoren in Dishoek (Zeeland)

In Dishoek (Zeeland) wil men een gespreksgroep voor mensen die stemmenhoren starten. Dit zou al eerder van start gaan, maar kon helaas niet doorgaan wegens te weinig aanmeldingen.

Heeft u toch nog interesse in deelname, neemt u dan contact op met Dani Tienpont. De bedoeling is dat de groep zo snel mogelijk alsnog van start kan gaan!

Tijdens 10 bijeenkomsten worden er een aantal thema’s behandeld die betrekking hebben op het onderwerp stemmenhoren.

De groep wordt geleid door Irene van der Giessen (ervaringsdeskundige) en Dani Tienpont (psychosociaal therapeut).

Voor deelname aan de groep wordt een (kleine) bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Dani Tienpont, telefoon: 06-41650539.

Klik hier voor de flyer.

Zuid-Holland

———————————————————————————————————
Mocht u op de hoogte zijn van het bestaan van een zelfhulpgroep of een gespreksgroep op het gebied van stemmenhoren, die niet vermeldt staat, laat het ons dan weten via secretariaat@stichtingweerklank.nl. Help ons deze lijst zo compleet en uitgebreid mogelijk te maken!