Op school zag ik ze op tafel zitten…….

Ik hoorde meer dan tien stemmen die de hele dag bezig waren. Ze scholden me uit, ze bedreigden me en gaven me vreselijke opdrachten. Ik vond het steeds moeilijker niet aan de opdrachten toe te geven. Ik sliep er niet van, de stemmen hielden me wakker. Ik ging steeds vaker niet naar school, voelde me ziek en was bang. Ik begon zelfs mensen te zien die anderen niet konden zien. Op school kon ik me helemaal niet meer concentreren. Ik was moe omdat ik bijna niet sliep en de stemmen bleven maar tegen me schreeuwen en mij bedreigen. Op school zag ik ze op de tafels zitten en ik werd ook daar steeds meer bang van. Ik ging rare dingen doen, ruzie maken, omdat dat moest van de stemmen. Agressief worden omdat dat moest van de stemmen. Ik durfde er niet over te praten en toen ik dat uiteindelijk wel deed was dat omdat ik zo bang was, dat ik eigenlijk dood wilde.
(Fragment uit een van de vraaggesprekken in Zolang er mensen zijn zijn er stemmen)

Zolang er mensen zijn zijn er stemmen is een boek over mensen die (ook) stemmen horen, over mensen die (ook) anders waarnemen, over mensen die (ook) helpen, behandelen en onderzoeken, over beroemde mensen die (ook) stemmen horen (van Soemeriers tot en met Rihanna), over mensen van (ook) Weerklank en over van horen zeggen…………… Een boek dat stemmen horen niet benoemt als een ziekte of psychische stoornis. Een boek waarin mensen spreken over lijden, liefde, hoop en soms (ook) geloof. Het gaat (ook) over kracht, strijd, regie, inspiratie en creativiteit.
Zolang er mensen zijn zijn er stemmen is een idee van, samengesteld en geredigeerd door journalist Paul Custers, in opdracht van Stichting Weerklank.
Boekhandelprijs: 21,50 euro. Voorintekenprijs: (incl. verzendkosten)17,50, geldt tot 21 april 2017. Bezorging vanaf 10 april 2017. Bedrag overmaken op bankrekening: NL67 INGB 0003 5014 84 t.n.v. Stichting Weerklank o.v.v. ‘Bestelling Zolang’ (Bestelling is definitief na ontvangst van uw betaling). Vergeet niet uw naam en volledige adres te vermelden!