Kunstenaar, dichteres, zangeres en actrice Marjolein Pieks

Open Dag Stichting Weerklank 28 maart 2020 Utrecht

Open Dag Stichting Weerklank 28 maart 2020 Utrecht:

Kunstenaar, dichteres, zangeres en actrice Marjolein Pieks

Tijdens de Open Dag van Stichting Weerklank op 28 maart kan er worden genoten van een optreden van een veelzijdig artieste: Marjolein Pieks. Ze vertolkte jarenlang de rol van Marieke van Nieumeghen, is nog steeds Dorpsdichter van Heumen, won vorig jaar tijdens het Stadsdichtergala de Grote Prijs van Gouda en hoort ook stemmen. Wat gaat ze doen op de Open Dag?

‘Nou, eerlijk gezegd weet ik dat nog niet precies. Ik neem in elk geval mijn gitaar mee. Er zullen liedjes zijn en er zullen gedichten zijn. Ik laat het misschien wel bij dit wat vage voornemen. Het liefst zet ik de deur van de improvisatie op een kier. Heel belangrijk en speciaal voor de Open Dag is dat ik mijn stemmen betrek bij mij optreden. Ik laat zien hoe stemmen zijn ontstaan en wat ze zoal te weeg brengen. Verhalend en in de vorm van gedichten. Ik laat het allemaal een beetje van het moment zelf afhangen. Hoe zit ik in mijn vel, wat voel ik en wat doet de dag zelf met me. Dat soort dingen gaan meespelen. Spannend voor mezelf en ook wel spannend voor de mensen die erbij zijn.’

Marjolein is een podiumkunstenaar en haar professionele optredens zijn mede ontstaan uit en gebaseerd op het horen van stemmen en het ervaren van andere bijzondere zintuiglijke belevingen.

Er is hier te weinig ruimte om alle uiteenlopende activiteiten van de bezige bij uit Heumen te noemen. Dus we gaan niet verder in op haar project Luisterhart en de (poezie)festivals die ze mede organiseert, maar als je even op google kijkt dan wordt meteen duidelijk waarom je haar bij Stichting Weerklank niet mag missen!

Meld je alvast aan!

28 maart begint met de officiële jaarvergadering van Stichting Weerklank voor donateurs. Daarna vervolgt de Open Dag om 12.00 uur met een gratis lunch voor iedereen die zich heeft aangemeld. Het middagprogramma verwelkomt naast Peter Oud, psychiater Remke van Staveren, psychiater Dirk Corstens, ervaringsdeskundige Mariska en anderen. En natuurlijk is er muziek.  Je kan je aanmelden via secretariaat@stichtingweerklank.nl. Geef daarbij jouw voor- en achternaam en laat weten of je de jaarvergadering (donateurs) en/of het open dag middagprogramma wilt bijwonen.

Plaats van handeling: Enik Recovery College, Vaartscherijn 51, Utrecht.