Open dag Stichting Weerklank 28 maart 2020 in Utrecht

Psychiater Remke van Staveren: Met Hart voor Herstel…..

Remke van Staveren is psychiater en initiatiefnemer van HARTvoordeGGZ. Dat is een beweging die zich inzet voor ‘samen werken aan een betere, herstelondersteunende en menswaardige ggz’. HART voor de GGZ wil tegenwicht bieden aan de verzakelijking van de zorg. Zorg moet niet alleen zinnig en zuinig, maar bovenal zorgzaam zijn! Zij is één van de sprekers op de open dag van de Stichting Weerklank die plaatsvindt op 28 maart 2020. Locatie: Enik Recovery College, Vaartscherijn 51, Utrecht.

Remke van Staveren, al jaren meer ‘afbouwer’ dan ’voorschrijver’, vertelt vanuit psychiater perspectief over haar ervaringen met afbouwen van medicatie. Hoe komt het toch dat psychiatrisch patiënten zo veel en zoveel verschillende medicijnen slikken? Is dat echt nodig? Kan het minder? Hoe dan? Net als in de spreekkamer wordt het een interactief half uurtje, met nijpende vragen en goudeerlijke antwoorden.

Meld u alvast aan!

Op 28 maart is er eerst de officiele jaarvergadering van Stichting Weerklank voor donateurs. Daarna begint de open dag om 12.00 uur met een gratis lunch voor iedereen die zich heeft aangemeld. Het middagprogramma verwelkomt naast Remke van Staveren ook psychiater Dirk Corstens, ervaringsdeskundige Mariska, voorzitter van Stichting Weerklank Peter Oud en anderen. En natuurlijk is er muziek.  In de komende weken verschijnen op de website meer korte berichten over het programma.

U kunt zich aanmelden via secretariaat@stichtingweerklank.nl. Geef daarbij uw voor- en achternaam en laat weten of u de jaarvergadering (donateurs) en/of het open dag middagprogramma wilt bijwonen.